Horizontaal Toezicht
mr. E. (Bert) Nannen - 25 oktober 2016

HLB Nannen heeft een convenant gesloten met de belastingdienst. In overleg met onze klanten kan een klant worden aangemeld voor dit zogenaamde "Horizontaal Toezicht". Zowel de klant als HLB Nannen en de belastingdienst verklaren in dat geval dat ze met elkaar om willen gaan op basis van vertrouwen en transparantie. De belastingdienst vertrouwt er dan op dat een aangifte die door HLB Nannen wordt ingediend een "aanvaardbare" aangifte is. 

Het betekent bijvoorbeeld dat de aangifte die door HLB Nannen wordt ingediend, wordt gevolgd door de belastingdienst en dat zeer snel een definitieve aanslag volgt. Dit biedt dus veel zekerheid voor de klant.

Een groot voordeel is verder dat er geen reguliere controles meer plaatsvinden bij de betreffende HT klant. Alleen in uitzonderingsgevallen kan er nog een controle door de belastingdienst plaatsvinden. Dit scheelt vaak veel tijd en kosten, een controle is in veel gevallen arbeidsintensief.

Er zullen mogelijk fiscale onderwerpen zijn waar verschillend tegen aan gekeken kan worden. Deze onderwerpen moeten van te voren worden besproken met de belastingdienst. Dat wil uiteraard niet zeggen dat we het altijd van te voren eens zullen worden met de belastingdienst. En dat hoeft ook zeker niet. Net als bij "gewone" aangiften blijven alle rechtsmiddelen dan ook openstaan om het gelijk desnoods na een bezwaarprocedure bij de Rechter te halen.

Al met al biedt HT extra zekerheid voor de klant dat er geen nawerk komt na het indienen van de aangifte. Als u voor HT in aanmerking wilt komen vernemen wij dat graag.

Meer informatie

mr. E. (Bert) Nannenvennoot en fiscalist

Paterswoldseweg 812
9728 BM Groningen
T +31(0)50 5266533

Sinds 1989 ben ik werkzaam binnen het bedrijf. Vanaf 2003 als vennoot en daarvoor als medewerker… Lees verder

Lees meer over mr. E. (Bert) Nannen